Hamilelik belirtileri genellikle birçOkay kişi de değişkenlik gösterir. Anne adaylarının bazılarında oldukça fazla belirtiler yer alırken bazılarında ise herhangi bir belirtiye rastlanmaz. Bu durum tamamen kişiden kişiye göre değişir. Düzenli bir adet takvimi varsa eğer hamilelik zamanını buradan da kontrol etmeniz mümkün.
Vajinal Kanama: Vajinal kanama hamilelik döneminde normal olmayan bir belirtidir ve dış gebeliğin bir işareti olabilir. Kanama genellikle hafif-orta şiddette ve pembe, kahverengi veya kırmızı renkte olabilir.
Tatil için o ilimizi seçenler pişman: Bugün itibarıyla yasak başladı Dervişoğlu'ndan 'Bozkurt' tepkisi: Meydanı mankurtlara bırakmamak için buradayız Yürekleri ağza getirdi! İp koptu, metrelerce yükseklikten aşağı düştü: O anlar kamerada Polatlar soruşturmasında iddianamenin iadesine başsavcılıktan itiraz Gören Hindistan sanıyor ama burası Adana! Siz şaşırsanız da bu sokak lezzetinin taliplisi çAlright
İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi
Dış gebelik kadının hayatını riske atan ve bazen kayıplara varan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kesinlikle arka plana atılamamalı ve tedavi edilmelidir.
Ancak artworkık günümüzde bu işlem kapalı teknikler ile yapılabilmekte. Dış gebeliğin alınmasından sonra rahim içinde olan sağlıklı gebelik normal gelişimine devam etmekte ve sıklıkla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.
Ancak gebeliğin ilerleyen aşamalarında hasta şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama, baygınlık ve diğer iç kanama bulgularıyla karşımıza gelebilir. Gebelik testinin pozitif olması ve ultrasonda karın içinde serbest kan saptanması tanı koydurucudur. Dış gebelik tanısını erken koyarak henüz tüp hasar görmeden laparaskopi operasyonu veya metotrexate adlı ilaç ile tedaviye gitme şansımız vardır. Ancak yine de tüp hasar görebilir ve yeni bir gebelikte bu durum yüzde 10-15 tekrarlayabilir. Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikayesi olan hanımların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir” açıklamalarında bulundu.
Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:
Karın ağrısı: Dış gebelikte, karın ağrısı genellikle pelvik bölgede yoğunlaşır. Ağrı şiddetli olabilir ve zamanla artabilir.
Belirtilerinize ve dış gebeliğin ne zaman keşfedildiğine bağlı olarak; tedavi ilaç, laparoskopik cerrahi veya abdominal cerrahi kullanılarak yapılabilir.
Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara zarar vermektedir.
Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski Ayrıntılar Burada artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.
Pek çok dış gebelik, ilaca dahi gerek kalmadan kendiliğinden yok olup vüReduce tarafından absorbe edilebilmektedir. Ancak bu durumun da riskleri olduğundan takibe alınacak hastanın çok iyi seçilmesi ve olası risklerin anlatılması gerekir.
Dış gebelik yaşayan bir kadında tekrar dış gebelik olma riski diğer kadınlara göre yüksektir. Ama bu oran %10’dur, yani dış gebelik sonrası kadınların %ninety’ı gebe kalacaktır ve çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına alacaklardır.